PERMANENTE MAKE-UP

Micropigmentatie

Op regelmatige basis komt Caroline langs in het salon. Zij is al ruim 18 jaar aan het werk als permanente make-up specialist. Zij begeleidt je en geeft het juiste advies om zo samen tot een prachtig resultaat te komen.

Micropigmentatie of permanente make-up is een revolutionaire pigmentatiemethode waarbij hypoallergene pigmenten in de huid worden aangebracht. Van perfecte wenkbrauwen tot het corrigeren van de lipcontour, met permanente make-up accentueer je je natuurlijke schoonheid. 

Behandelingen

Ogen:

  • Lijntje onder of boven: 30min, 175 euro
  • Lijntje onder en boven: 60min, 300 euro

Wenkbrauwen:

  • 60min, 300 euro

Lippen:

  • Lip contour: 30min, 350 euro
  • Blushing lips: 60min, 500 euro

Jaarlijkse bijwerking: 30min

  • Lijntjes boven en onder de ogen, wenkbrauwen, lippencontour: 150 euro
  • Lijntje boven of onder de ogen: 125 euro

F.A.Q.

Hieronder kan je enkele antwoorden vinden op de meest voorkomende vragen ivm permanente make-up.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanent make-up zal in de loop der tijd vervagen. De mate waarin hangt af van de intensiteit van de kleur, de hoeveelheid zon die de huid te verduren krijgt, de snelheid van de celregeneratie, de diepte van het pigment en de mate waarin het pigment opgenomen wordt door het organisme. Deze factoren kunnen het pigment elimineren en de kleur doen vervagen.

Over het algemeen blijft permanent make-up 1 tot 5 jaar zitten. De huid van ieder individu is anders, waardoor bij sommige mensen de pigmentatie meer dan 10 jaar zichtbaar blijft.

Hoe gaat de permanente make-up behandeling in zijn werk?

De permanente make-up specialiste neemt voldoende tijd om samen met jou de kleurkeuze, vorm en stijl te bespreken en voor te bereiden. Nadat de huid verdoofd is met een crème, begint de pigmentatie. Na de behandeling krijg je de nodige instructies mee voor de juiste na-verzorging. Als deze goed nageleefd worden, zal je huid zich probleemloos herstellen.

Mag je permanente make-up laten zetten als je zwanger bent of borstvoeding geeft?


Het is uitgesloten om tijdens de zwangerschap een pigmentatie te laten doen. Tijdens deze periode verkeert je lichaam in een verhoogde staat van alertheid en zal dan elke vreemde stof, hoe oppervlakkig ook, proberen te verwijderen. Aangezien we tegen de huidlaag werken waar de lymfevaatjes zich bevinden, zullen deze actiever worden en zal het vaak moeilijk zijn het pigment in de huid te houden. Best even wachten tot na de zwangerschap en borstvoeding.

Mag je permanente make-up laten zetten als je diabetes hebt?

Bij diabetes of suikerziekte is er mogelijk een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen er kleurverschillen optreden in het pigment en is het resultaat minder mooi.

Waarom moet ik een nabehandeling of bijwerking laten doen?


Stelselmatig opbouwen is beter dan van de eerste keer direct het eindresultaat trachten te bekomen. Beter een tweede of desnoods een derde pigmentatie om een mooier en kleurvaster resultaat te krijgen. Dit is echter niet bij iedereen nodig.

Kan het gebruik van bepaalde medicijnen kwaad?


Medicijnen kunnen een invloed hebben op de behandeling en op het eindresultaat. Bloedverdunners zorgen er voor dat het pigment minder goed word vastgehouden door de huid. We adviseren om ruim 24 uur vóór de behandeling en 4 uur na de behandeling geen bloedverdunners (bv. aspirine, aspegic, sedergine…) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (bv. dafalgan, perdolan, panadol…) zijn wel toegestaan. Medicijnen voor acne (bv. Roaccutane) of eczeem maken de huid dunner. Maak eerst de kuur af alvorens te pigmenteren.